Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ подобається проект Конституції Ющенка

П'ятниця, 24 квітня 2009, 13:34

Зміни до Конституції, запропоновані президентом України, зможуть захистити Службу безпеки України від впливу партій.

Упевненість у цьому в п'ятницю на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів, висловив голова СБУ Валентин Наливайченко.

Зокрема, Наливайченко пояснив: "Варіант Конституції президентський чітко, послідовно і логічно вибудовує лінію підпорядкування одній особі - Головнокомандувачу".

"Ми підтримуємо такий підхід, якщо він буде схвалений законодавцями. Більш того, це зніме питання можливої політизації роботи СБУ ... Не допустити політизацію, я впевнений, можна лише одним шляхом - ні в якому разі не допускати політичних призначень на посади в СБУ" , - зазначив він, повідомляє Ліга.net.

"Принцип позапартійності може бути дотриманий лише керівником, який стоїть над СБУ і є позапартійним. Якщо у нього є мандат народу, а це президент України, ми впевнені, що це і є принцип позапартійності", - заявив Наливайченко.

Президентський варіант змін до Конституції передбачає призначення голови СБУ президентом за погодженням з верхньою палатою парламенту. Згідно з чинною редакцією Конституції, голова СБУ призначається парламентом за поданням президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...