Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін готує Україні і Прибалтиці трибунал за нацистів

П'ятниця, 24 квітня 2009, 14:35

Партія "Єдина Росія", очолювана прем'єром Росії Володимиром Путіним, ініціює введення кримінальної відповідальності за реабілітацію в колишніх республіках СРСР нацизму й нацистських злочинців.

Ініціатива "єдиноросів" передбачає, що як російських, так і іноземних громадян у випадку недотримання норм законодавства очікуватиме покарання від 3 до 5 років позбавлення волі, повідомляє "Ліга.net".

Відповідний законопроект партія має намір подати на розгляд Державної думи Російської Федерації перед Днем Перемоги, 9 травня.

Документом обумовлюється внесення змін до Кримінального кодексу РФ, згідно з якими покарання передбачається за публічне викривлення вироку Нюрнберзького трибуналу, допущене "з метою повної або часткової реабілітації нацизму". Каратися буде також "оголошення злочинними дій країн-учасниць антигітлерівської коаліції".

Глава комітету Держдуми РФ у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін, представляючи законопроект "Про протидію реабілітації в нових незалежних державах на території колишнього СРСР нацизму, нацистських злочинців і їхніх спільників", заявив, що останнім часом такі дії спостерігаються в Україні, Латвії, Естонії, а також є окремі випадки в РФ.

"Однак у Росії це поодинокі випадки, а не державна політика, як в інших країнах", - підкреслив він.

За обумовлені в законопроекті дії "Єдина Росія" пропонує давати до 3-х років ув’язнення. Якщо ж вони будуть здійснюватися посадовою особою чи з використанням ЗМІ, то термін зросте до 5-ти років плюс штраф від 100 до 500 тисяч рублів (від $3 до $15 тис.).

У законопроекті, крім іншого, передбачене створення спеціального трибуналу – Громадської комісії, яка відслідковувала б прояви пронацистської політики в країнах СНД. Комісія, формована на паритетних засадах президентом, парламентом і Громадською палатою Росії, даватиме висновки про "чистоту" того чи іншого іноземного політика, партії чи громадської організації.

У законопроекті говориться, що іноземного громадянина, якого трибунал визнає причетним до реабілітації нацизму, передбачається оголосити в Росії персоною нон-грата, а якщо він усе ж таки опиниться в країні, то судити за російськими законами.

Ще жорсткіший захід очікує республіки колишнього СРСР, які піддають сумнівам підсумки Другої світової війни. У подібних випадках Росія залишає за собою право переглядати дипломатичні відносини: висилати послів, повністю чи частково блокувати транспортні й інформаційні комунікації, розривати дипломатичні зв'язки. Крім цього, можуть бути введені заборони на діяльність низки іноземних організацій на російській території.

Як відомо, на початку 2009 року голова російського Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Сергій Шойгу виступив з ініціативою ввести кримінальну відповідальність за заперечення перемоги Радянського Союзу у Великій Вітчизняній війні. Крім того, у Росії пропонують установити кримінальну відповідальність за заперечення масових репресій у часи більшовизму і сталінізму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування