БЮТ вдруге програв Тернопільські вибори

П'ятниця, 24 квітня 2009, 14:36

Тернопільський окружний адміністративний суд 23 квітня відмовився задовольнити позовні вимоги БЮТ визнати протиправним та незаконним протокол про підсумки голосування та результати виборів до Тернопільської облради від 17 березня.

Про це повідомляє прес-служба всеукраїнського об'єднання "Свобода", яке отримало перемогу на тернопільських виборах.

БЮТ вимагав скасувати результати позачергових виборів депутатів Тернопільської облради, що відбулися 15 березня 2009 року та відновити статус-кво старої розпущеної обласної ради.

Суд взяв до уваги правові позиції, висловлені представником ВО "Свобода" у запереченнях проти позову, та відмовив у задоволенні позовних вимог.

Крім того, суд дійшов висновку, що виборчий процес в Україні регулюється виключно Конституцією та законами України, а волевиявлення громади не може бути відмінено постановою Верховної Ради, яка за своєю природою є підзаконним актом і повинна відповідати, а не суперечити законам.

Також суд взяв до уваги висновки, викладені в постанові цього ж суду від 11 березня 2009 року, залишеною без змін постановою Львівського апеляційного адміністративного суду від 14 березня 2009 року, згідно яких ніхто, в тому числі й Верховна Рада, не має повноважень припиняти виборчий процес, коли він вже розпочався.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News