Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ЗНОВУ СТАВ ГЕНПРОКУРОРОМ

П'ятниця, 24 квітня 2009, 14:40

Окружний адміністративний суд Києва в п'ятницю зранку скасував указ президента Віктора Ющенка, який визнавав таким, що втратив силу президентський указ про поновлення Святослава Піскуна на посаді генерального прокурора.

Про це повідомив сам Піскун, передає "Інтерфакс-Україна".

"Так, скасували указ як незаконний. Але це було зрозумілим, звичайно, рішенням, тому що усім відомо, що президент мене звільнив без згоди Верховної Ради. Незаконне рішення (указ президента) і суд виніс рішення скасувати незаконний указ президента", - сказав він.

На питання про свої подальші дії в зв'язку з появою такого рішення суду Піскун сказав:

"Я не знаю, ще подумаю над цим. По-перше, я народний депутат, а по-друге, є легітимний генеральний прокурор Олександр Медведько, який також легітимно обіймає цю посаду. Тому будемо визначатися, що як буде".

Разом з тим він висловив думку, що цей судовий процес не останній і "ще буде адміністративне провадження, апеляційне, касаційне провадження" з ініціативи секретаріату президента.

"Я, звичайно, упевнений у цьому, що вони будуть оскаржувати це рішення. Ну а що їм залишається робити? Мені здається, що тому, хто готував президенту ці укази, потрібно просто піти у відставку, та й все", - сказав Піскун.

"Знаєте, мені набридли ці судові позови. І взагалі я упевнений, що ніколи секретаріат президента сьогодні не піде на виконання законного рішення, і тому це все ще буде продовжуватися", - зазначив він.

Як повідомлялося, президент 24 травня 2007 року визнав таким, що втратив силу свій указ про відновлення Піскуна в посаді генпрокурора.

Підставою для такого рішення президент назвала поєднання ним мандата народного депутата з роботою у виконавчій владі (Піскун - народний депутат від Партії регіонів).

Піскун звільнявся як другим президентом Леонідом Кучмою, так і Ющенком. До травневого указу останній раз президент звільнив Піскуна 14 жовтня 2005 року. Після серії судових розглядів він був поновлений на посаді 26 квітня 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...