4 години на Першому національному хочуть забрати комусь під вибори?

П'ятниця, 24 квітня 2009, 16:33

Національна телекомпанія України не виключає, що дії Національної ради з питань телебачення та радіомовлення можуть бути направлені на передачу 4 годин мовлення на Першому національному каналі комерційній телекомпанії.

Про це йдеться у заяві НТКУ у відповідь на попередження Нацради від 22 квітня. НТКУ висловлює незгоду з таким рішенням.

Як відомо, санкцію вжито за результатами планової перевірки компанії, що виявила зменшення восени 2008 року обсягів мовлення в ефірі (йдеться про нічний ефір з 1.30 до 5.30). НТКУ зауважує, що подібні заходи було вжито вимушено.

Керівництво компанії повторює, що попереджало про брак коштів і про ймовірність у цьому зв'язку недовиконання ліцензійного мовлення ще у 2008 році.

"Таке враження, що члени Нацради живуть в іншій країні, не бачать наслідків фінансової економічної кризи, не звертають уваги, що рекламний ринок знаходиться у стагнації, і навіть найпотужніші телеканали згортають власне виробництво та скорочують персонал до 60%", - відзначають в НТКУ.

Також у компанії вважають, що "такий крок Нацради грає на руку чиїмсь приватним інтересам". "Не виключено, що робиться все можливе для того, аби ці 4 години мовлення на державному каналі віддати комерційній телекомпанії", - заявляють в НТКУ.

Також в компанії не виключають, що вже у липні може стати відома назва ще однієї приватної телекомпанії, яка отримає ліцензію на мовлення на частотах НТКУ.

"А оскільки НТКУ має 98% покриття в Україні, в рік президентських виборів 4 години телетрансляції на добу можуть стати золотою акцією для тієї сили, яка стоятиме за телекомпанією, що отримає ліцензію на мовлення на частоті НТКУ", - попереджають в компанії.

Національна телекомпанія вважає, що така позиція Нацради не є державницькою і просить президента Віктора Ющенка звернути увагу на ситуацію, що склалася навколо НТКУ.

Оскільки, на думку працівників телекомпанії, "загроза втрати годин ефірного мовлення може стати загрозою інформаційної безпеки держави".

Також компанія звертається до Кабінету міністрів, як засновника НТКУ, з проханням розібратися в ситуації. В протилежному випадку вже за кілька місяців Кабмін, а в його особі і держава Україна, може не дорахуватися частки своєї власності, попереджають в НТКУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування