Справа Піскуна буде непростою, вважає Оніщук

П'ятниця, 24 квітня 2009, 16:40

Міністр юстиції Микола Оніщук вважає проблематичним поновлення на посаді генерального прокурора Святослава Піскуна в результаті рішення суду.

Так він прокоментував повідомлення про рішення суду щодо поновлення Піскуна на посаді генпрокурора, повідомляє УНІАН.

Оніщук зазначив, що у п’ятницю "весь час перебував у перемовинах", тому не знайомий із рішенням суду і не може дати йому правову оцінку.

Однак він припускає, що йдеться про рішення суду першої інстанції, яке може бути оскаржене у суді апеляційної інстанції, "навіть якщо мова йде про його негайне виконання", що, за словами міністра, допускають справи про поновлення на посаді.

"Тим не менше, як свідчить досвід, у такого характеру випадках чи конфліктах існує стадія виконання, яка пов’язана з фактичним допуском до роботи особи, поновленої на цій посаді судом. Видається, що тут справа не буде простою", - сказав Оніщук.

Особливо у цьому випадку, коли йдеться про рішення суду місцевої інстанції, яке за наявності відповідних обставин може бути переглянуте та відмінене судом апеляційної інстанції чи касаційним судом, додав міністр.

Як повідомлялося, Окружний апеляційний адміністративний суд Києва у п’ятницю, 24 квітня, визнав незаконним указ президента Віктора Ющенка від 24 травня 2007 року про звільнення Піскуна з посади генпрокурора.

Указ Ющенка від 24 травня 2007 року визнавав таким, що втратив чинність, президентський указ від 26 квітня того ж року, яким Піскун був поновлений на посаді генерального прокурора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування