Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка кажуть, що Гавриш некомпетентний

П'ятниця, 24 квітня 2009, 20:43

Рівень злочинності в Україні досяг своєї критичної точки і представляє реальну загрозу суверенітету держави.

Про це заявив перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Степан Гавриш, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Останні події

"Рівень злочинності в Україні досяг своєї критичної точки...і ми вважаємо, що зараз вкрай важливо говорити про те, що реальний рівень злочинності в країні, не побоюся цього слова, становить смертельну загрозу державі", - сказав він.

За його словами, "зараз Україна стоїть перед фактичним вибором: перетворитися в одну з корупційних, сірих, злочинних держав або ми об'єднаємося і зупинимо кримінальні метастази в країні".

Крім того, зазначив Гавриш, "суспільство, яке знесилено від соціально-економічного стану в країні, безробіття та алкоголізму", не здатне ефективно протистояти такої масштабної злочинності в Україні.

За його словами, на засіданні РНБО у п'ятницю тема рівня злочинності в Україні зайняла особливе місце у виступі президента Віктора Ющенка.

Крім того, в рамках засідання РНБО керівники правових органів України по черзі доповідали про криміногенну ситуацію в країні, включаючи також голову Верховного суду Василя Онопенка.

Гавриш, пославшись на дані Центру міжнародного опитування жертв злочинності, повідомив, що на даний момент 62% населення України або не має наміру звертатися в правоохоронні органи країни, або взагалі ніколи не зверталися.

"Таким чином, на сьогоднішній день ми маємо 2,9 млн. заяв про злочин, і якщо до цього додати ще 60% людей, які ще ніколи не зверталися, ми маємо вже критичну криміногенну ситуацію", - заявив він.

Крім того, за словами першого заступника секретаря РНБО, останнім часом в Україні значно збільшилася кількість замовних убивств, у 2,5 рази збільшилася кількість бандитських нападів, розбоїв та грабежів.

"Зараз ми говоримо про ситуацію, яка представляє велику загрозу злочинного впливу на суспільство в цілому", - підкреслив він.

У свою чергу міністерство внутрішніх справ розцінює заяву Гавриша про збільшення у 2,5 рази рівня злочинності в Україні як таку, що не відповідає дійсності та є некомпетентною, повідомляє прес-служба МВС.

"Дійсно, нині в державі у зв’язку з економічною кризою, що вплинула на криміногенну обстановку, спостерігається незначне збільшення кількості розбійних нападів та грабежів (відповідно на 15 та 8 відсотків), проте завдяки ефективній роботі кримінального блоку міліції МВС ця ситуація утримується під контролем", - наголосили у міністерстві.

"Такі злочини мають досить високий рівень розкриття. Водночас у державі зменшилася кількість навмисних вбивств та випадків спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що мали смертельні наслідки", - підкреслила прес-служба.

МВС заявляє, що "за підсумками сьогоднішнього засідання РНБО не було ухвалено відповідних рішень, оскільки апарат ради не підготував та не опрацював відповідні документи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування