Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк думає, що Янукович і Тимошенко можуть переплюнути Африку

П'ятниця, 24 квітня 2009, 22:55

Екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк сподівається, що Партія регіонів не піде на зміну Конституції разом з БЮТ.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода" каналу Інтер.

"Це не перші перемовини Партії регіонів і БЮТ, таких перемовин було декілька. Останні інтенсивні переговори були ще коли я був спікером і, коли до мене на стіл з урядових кабінетів потрапив проект Конституції, який мав бути проголосований БЮТ і Партією регіонів. Це давня і стара історія, яку можна охарактеризувати як конституційну змову, щоб утриматися при владі", - заявив Яценюк.

"Я сумніваюсь, що на це піде Партія регіонів. Але, якщо на це підуть, то це означатиме, що ці дві сили не переконані в своїй перемозі на президентських виборах. По-друге, вони не переконані, що отримають перемогу на парламентських виборах", - припустив екс-спікер, додавши, що це "шлях до консервації влади".

Він нагадав, що в проекті Конституції Партії регіонів і БЮТ ішлося фактично про ліквідацію виборів президента України і перенесення їх до парламенту.

"І тоді 300 депутатів, а фактично 50, бо в нас 1 голосує за шістьох, змінять Конституцію, оберуть президента і поділять країну на два блоки", - попередив Яценюк.

Крім того, за його словами, в проекті змін конституції також ішлося про перенесення виборів парламенту на 2015 рік.

"Можу ще раз передати пораду – зразу написати в Конституції прізвище прем’єра, спікера і президента. І не треба мучитися – ввести конституційну монархію і тоді ми переплюнемо навіть африканські держави", - обурився Яценюк.

Натомість регіонал Юрій Мірошниченко, присутній на передачі, заявив, що ПР не піде на такі зміни Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...