Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Війну у Криму можуть спровокувати російські націоналісти?

Субота, 25 квітня 2009, 10:27

Російські націоналісти можуть спровокувати війну в Криму для того, щоб зміцнити свою позицію в російській політиці.

Таку думку висловив німецький політолог Андреас Умланд у статті для "Дзеркала тижня".

"Московські реваншисти можуть вирішити, що політичні наслідки ескалації напруження у Криму посилять їхню позицію в Росії", - пише політолог.

"Якщо вони отримають можливість маніпулювати політичними процесами і міжетнічними відносинами на півострові й навколо нього, друга Кримська війна може стати реальністю", - переконаний він.

На думку Умланда, конфлікт в Криму може бути використаний радикально налаштованими російськими націоналістами для того, щоб зірвати спроби президента Росії Дмитра Медведєва ослабити протистояння між РФ і США.

"Незалежно від цих та інших прямих результатів такого військового конфлікту, він водночас дисциплінував би Дмитра Медведєва, так само, як внаслідок російсько-грузинської війни влітку 2008 року була припинена, принаймні на певний час, низка внутрішньо - і зовнішньополітичних ініціатив третього президента РФ", - констатував політолог.

Умланд вважає, що спроба Росії дестабілізувати ситуацію в Криму приведе до її міжнародної ізоляції.

"Нова війна перетворила б Росію на певну подобу фортеці із суворим внутрішнім режимом та різким скороченням міжнародного політичного співробітництва", - відзначив він.

При цьому політолог акцентував увагу на тому, що імперіалістично налаштовані політики грають дедалі більшу роль у формуванні російської політики.

"Радикально антизахідне, неоімперіалістичне угруповання московської еліти зміцнилося в російському державному апараті, путінській "Единой России", електронних і друкованих мас-медіа, (не)громадянському суспільстві та академічних колах", - наголосив учений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування