Понад 70% поляків підтримують вступ України до ЄС

Субота, 25 квітня 2009, 13:17

Як населення, так і політики Польщі підтримують якнайшвидший вступ України до Європейського Союзу та НАТО.

Про це повідомив посол України в Польщі Олександр Моцик у статті для "Дзеркала тижня".

"Як керівництво, так і населення нашого західного сусіда всебічно і незмінно підтримують українські аспірації щодо вступу до ЄС та НАТО", - зазначив Моцик.

На підтвердження своїх слів він навів дані соціологічних опитувань, які підтверджують широку підтримку ідеї вступу України до ЄС у польському суспільстві.

"Один із провідних польських дослідницьких закладів - Центр оцінки громадської думки - у лютому 2009 року провів опитування серед громадян Республіки Польща на тему ставлення до євроатлантичної перспективи України", - пише посол.

"Понад 64% респондентів вважають, що вступ України до НАТО відповідає інтересам Польщі. Інші соціологічні опитування підтверджують, що понад 70% поляків підтримують вступ України до Європейського Союзу", - повідомив він.

При цьому дипломат наголосив, що позитивне ставлення до можливого членства України в ЄС поки не набуло загальноєвропейського характеру, особливо у політичному середовищі.

"Побоювання конкуренції в окремих галузях економіки, острах перед дешевшою, але енергійнішою і менш вибагливою робочою силою, вузькі національні інтереси - лише вибірка із широкого переліку упереджень та страхів, які негативно позначаються на ставленні держав старої Європи до європейських прагнень України", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...