Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко поки не лідер, але заслав "гінців"

Понеділок, 27 квітня 2009, 10:53

Питання про рішення рекомендувати з'їзду Трудової партії України підтримати обрання Сергія Тігіпка головою цієї партії на закритому засіданні політради ТПУ у суботу, 25 квітня, не обговорювався, оскільки Тігіпко не з'явився на засідання.

Причини його відсутності членам політради ніхто пояснювати не став, пише газета "Комерсант-Україна".

"Немає Тігіпка, нічого не можемо вирішити", - поскаржився журналісту в перерві засідання один із членів політради.

У ТПУ не приховують, що хочуть бачити Тігіпка головою партії, і сподіваються, що завдяки новому лідеру в неї з'явиться можливість повернутися до активного політичного життя.

Напередодні, у п'ятницю ввечері, відбулася неформальна зустріч членів політради Трудової партії України, головним питанням якої було обговорення кандидатури співголови Ради інвесторів при Кабінеті міністрів Тігіпка в якості нового голови ТПУ, яку зараз очолює Дмитро Сирота.

За інформацією газети, ініціаторами проведення п'ятничної зустрічі стали голови семи найчисельніших парторганізацій Південно-Східної України, які виступають проти "технічної" участі Тігіпка в президентських виборах.

Як розповів один із членів політради, який побажав залишитися неназваним, Тігіпко спізнився на неформальну зустріч на дві години, а його виступ протривав усього 20 хвилин. За цей час він спробував переконати присутніх у серйозності своїх намірів.

"Тігіпко переконував нас, що не буде технічним кандидатом, що ми не так його зрозуміли. Заявив, що ні в кого грошей брати не буде, а має намір узяти серйозну участь у президентських і парламентських виборах", - розповів співрозмовник видання.

Однак, за його словами, у ТПУ все ж таки недовірливо ставляться до майбутнього лідера. "З одного боку, усі думають, що ось прийшов рятівник, а з іншого боку – усе ж таки побоюються, що партія пропаде", - додав член політради.

Між тим, у Трудову партію України вже вступили соратники Тігіпка – Олександр Баранов, Володимир Скородумов і Олександр Яковенко. Усі троє раніше входили в секретаріат партії "Трудова Україна" (з 2000 до 2003 року, коли її головою був Тігіпко). Крім того, було ухвалено рішення 23 травня на з'їзді партії обрати їх заступниками голови ТПУ.

"Ці три людини на з'їзді будуть обрані заступниками, але, по суті, вони вже ведуть політраду. Дмитро Сирота просто сидить і дивиться – виступає в основному Баранов", - розповіло джерело в ТПУ.

Політрада також доручила головам обласних організацій партії приступити до негайного посилення ТПУ та її розвитку в регіонах.

"Партія братиме активну участь у майбутніх президентських виборах", - пояснив таке рішення Сирота.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування