Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко ось-ось оголосить про те, що він іде в президенти

Понеділок, 27 квітня 2009, 11:04

Радник прем'єра Сергій Тігіпко має намір найближчим часом офіційно оголосити про своє рішення балотуватися на посаду президента України.

Про це він сказав в ефірі ТВі 26 квітня, повідомляє прес-служба телеканалу.

"Це моє рішення, яке я реалізую", - заявив Тігіпко про намір висунути свою кандидатуру в президенти.

"Я закінчую свою роботу в банку і відразу після цього буду оголошувати про це (рішення йти в президенти) офіційно", - уточнив він.

Тігіпко також висловився проти внесення змін до Конституції, за якими вибори президента будуть проходити не всенародно, а в парламенті.

"Право людей обирати президента прямо сьогодні ніхто не буде віддавати і не погодяться. У нас сьогодні може бути багато претензій до нашого президента, але "бачили очі, що купували", це наше право помилятися, право людей, які приходять на вибори", - сказав він.

За словами Тігіпка, "якщо навіть і йти на такі радикальні зміни, то політичним силам потрібно про цей намір публічно заявити, піти спочатку на парламентські вибори, а потім вже обирати президента в парламенті".

"Це було б справедливо", - вважає він.

Щодо можливості домовленостей між Партією регіонів і БЮТ Тігіпко зазначив:

"Коли ці дві сили об'єднаються, однозначно втратять обидві. Тому що люди часто голосували за принципом роз’єднання країни... Коли "наші" об'єднуються з "чужими", я впевнений, що велика кількість людей перестане за них голосувати, тому з'явиться поле, вже сьогодні від 30% до 40% тих, хто не хоче голосувати за так званих "старих" (політиків), і воно ще розшириться".

У нинішній ситуації, на його думку, "було б непогано спочатку повернутися на певний період до президентської республіки, трошки порядок навести, а потім можна повернутися до парламентської республіки".

"Це все повинно дозріти, однозначно перспектива за парламентською республікою", - додав Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування