Людина Обами привезла Ющенку привіт від дружини Клінтона

Понеділок, 27 квітня 2009, 11:39

Президент Віктор Ющенко і заступник Держсекретаря США Джеймс Стайнберг обговорили питання організації двосторонніх відносин у контексті початку роботи нової адміністрації президента США.

Про це повідомляє прес-служба президента.

На зустрічі також йшлося про чутливі аспекти міжнародної та регіональної політики. Ющенко представив оцінку внутрішньополітичній та економічній ситуації в Україні.

"Наші відносини сьогодні носять стратегічний характер і є знаковими для України", - сказав президент.

Зі свого боку, Стайнберг відзначив "широкий спектр питань співробітництва та глибокий культурний вимір відносин і активність контактів не лише на державному, а й міжлюдському рівні".

"Наші спільні цінності та спільні прагнення створюють міцну основу для наших відносин", – сказав він, відзначивши відчутні демократичні зміни, які демонструє Україна.

Стайнберг також передав президентові України вітання від державного секретаря Хілларі Клінтон.

У свою чергу спікер Володимир Литвин під час зустрічі з Стайнбергом висловив переконання, що подолання кризи можливе тільки за умови спільних дій всіх інститутів влади і діалогу владних інститутів з суспільством.

"Сьогодні в Україні як ніколи потрібен діалог, повернення довіри до влади. Нам необхідно знайти спільну мову в інтересах країни, криза дає шанс українському народу і політикам, це період, коли потрібно діяти", - сказав Литвин.

При цьому він висловився "категорично проти підлаштування країни під окремих політиків, поточний політичний момент".

У свою чергу Стайнберг наголосив, що позиція президента США Барака Обами щодо відповіді на виклики світової фінансової кризи полягає у необхідності "вийти за межі політики і разом шукати вихід".

"Криза – це випробування демократії на міцність, чи зможуть владні інститути вийти за межі політики і об`єднатися", - сказав він, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Стайнберг наголосив на незмінності позиції США щодо гарантування безпеки України, підтримки її незалежності, демократичних реформ та євроатлантичних прагнень.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News