Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко забере голоси в Януковича і Яценюка

Понеділок, 27 квітня 2009, 11:44

Експерти вважають, що на президентських виборах Сергій Тігіпко може відібрати голоси в лідера Партії регіонів Віктора Януковича та лідера "Фронту змін" Арсенія Яценюка.

Зокрема, таку думку висловили політологи в експертному опитуванні Київського Інституту проблем управління імені Горшеніна щодо того, як може змінити президентську кампанію участь в ній "нових облич" - Тігіпка та Яценюка, повідомляє УНІАН.

Директор Київського Інституту проблем управління ім. Горшеніна Костянтин Бондаренко наголосив, що й Тігіпко, й Яценюк є представниками нової політичної культури.

Політолог вважає, що повернення Тігіпка у велику політику і висування його кандидатом на пост президента України може внести серйозні корективи в розстановки політичних сил.

"Суспільству сьогодні цікава боротьба нових сил. Тігіпко, скоріше, може розраховувати на електоральні симпатії сходу та півдня України, Яценюк - заходу. Хоча Тігіпко може й серед прихильників помаранчевого табору взяти голоси тих, хто орієнтований на реформістську концепцію, позбавивши таким чином Яценюка монополії на цю риторику, і серйозно підірвати електоральну основу Януковича. Внаслідок цього зміняться електоральні позиції і в Юлії Тимошенко, і у Віктора Ющенка", - зауважив Бондаренко.

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв зауважив, що суспільство розчароване в "кумирах помаранчевого міфу" і є запит на нові обличчя, але це попит "на абстрактне нове".

За його словами, Тігіпко відомий як бізнесмен, як молодий чиновник в кількох урядах і зберігається в суспільній уяві як нереалізований молодий політик.

"Випадково виникла гіпотеза про те, що похід пана Тігіпка на президентські перегони є спробою знизити конкурентні переваги інших молодих політиків, наприклад Яценюка. Ще одна складова його можливого висування кандидатом в президенти пов’язана з особистими амбіціями пана Тігіпка: йому не вдалося увірватися в урядову команду Тимошенко, але є велике бажання повернутись в політику, тому що політика - це могутній засіб забезпечення конкурентних можливостей свого бізнесу", - зауважив Єрмолаєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування