Гриценко думає, що Литвин принизив український флот

Понеділок, 27 квітня 2009, 12:44

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко вважає малоймовірним сценарій зі зміни Конституції Партією регіонів і БЮТ для обрання президента в парламенті.

Про це він сказав, спілкуючись з читачами "Української правди" у розділі "Конференції".

"Виключати домовленість між БЮТ і ПР щодо Конституції не можна, але ймовірність такого розвитку подій, на мій погляд, невисока", - вважає Гриценко.

При цьому він підкреслив, що "категорично проти обрання президента в парламенті, і суспільство проти такої угоди двох політичних сил".

"Ви думаєте, Рада обере главою держави сильну самостійну особистість? Оберуть або слухняного, тобто ніякого президента. Або поділять на двох країну, економіку, фінансові потоки. Обидва варіанти - зло для країни", - зазначив Гриценко.

На його думку, слід провести планові вибори президента, і "не треба гратися в імпічмент та дострокові вибори".

"Я не буду голосувати за подібні авантюри", - заявив депутат.

Коментуючи на прохання одного з читачів заяву спікера Володимира Литвина про те, що Військово-Морські Сили України мають 100-відсотковий знос, а Чорноморський флот Росії "повинен виконувати функції захисту українських водних рубежів, виступати одним з гарантів безпеки України", Гриценко заявив:

"Перше - це принизлива для ВМС України заява, і вона не відповідає дійсності. Стан ЧФ Росії не набагато кращий. Друге - ЧФ Росії не "повинен" і "не буде виконувати функції захисту ..." і "виступати одним з гарантів безпеки України" . У цьому наші з Литвином позиції відрізняються кардинально - на 180 градусів".

На репліку одного з читачів про те, що запропонована ним концепція "наведення порядку твердою рукою" має багато збігів з російською концепцією влади Володимира Путіна, Гриценко відповів:

"А Ви в Путіні бачите тільки негативні риси? Так, вони є. Але подивіться уважніше - на результати діяльності Путіна в дуже непростих умовах, на дуже непростому етапі розвитку дуже непростий Росії".

"Як і у будь-якого керівника, тим більше при такому масштабі завдань, у Путіна були і будуть помилки. Але є абсолютно очевидні успіхи й позитивні результати. Їх бачать в Росії і за межами Росії. Напевно, Путін не був би затребуваний, підтриманий і не зміг би ефективно працювати на такому пості в Литві, Польщі, Голландії та інших демократичних державах. Але Путін опинився у свій час на своєму місці у своїй країні, де його поважають і підтримують люди, вже багато років поспіль ", - додав він.

У розділі "Конференції" на запитання читачів УП також відповідають міністр оборони Юрій Єхануров, міністр молоді та спорту Юрій Павленко, міністр освіти і науки Іван Вакарчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування