Тимошенко обіцяє захистити українців від "свинячого грипу"

Понеділок, 27 квітня 2009, 13:06

Уряд контролює ситуацію щодо попередження спалахів свинячого грипу на території України, заявляє прем’єр Юлія Тимошенко.

Про це вона заявила журналістам у понеділок, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Тимошенко, в Україні створено робочу групу, яка "ретельно перевіряє ситуацію з можливими спалахами свинячого грипу".

Українські вчені відпрацьовують підходи щодо захисту від таких явищ шляхом вакцинації.

"Я думаю, що Україна буде надійно захищена від цього”, - сказала Тимошенко.

У свою чергу керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич заявив, що міністерство не володіє інформацією про можливе захворювання українських громадян, що перебувають за кордоном, "свинячим грипом".

"З питання можливої кількості захворюваності громадян України в цих країнах (Мексиці, США та ін), ми такої інформації не маємо", - сказав він на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому Кирилич підкреслив, що міністерство доручило посольствам "оперативно вступити в діалог з місцевими органами влади і відстежувати ситуацію".

Крім того, він повідомив, що посольства отримали завдання інформувати громадян України, які перебувають закордоном, і у разі виникнення проблем оперативно звертатися до посольства або до спеціальних органів влади на місцях, які займаються даною проблемою.

Відповідаючи на запитання, чи будуть вживатися заходи для попередження проникнення епідемії в Україну, зокрема, чи буде введено карантин в аеропорту "Бориспіль", Кирилич підкреслив, що ці питання є прерогативою Міністерства охорони здоров'я.

"Питання проблеми захисту населення від цього вірусу - це, перш за все, питання компетенції іншого центрального галузевого органу - Міністерства охорони здоров'я. І, як мені здається, сьогодні мало б відбутися засідання на рівні керівників центральних органів влади або їх заступників з питання вжиття заходів всередині країни у зв'язку з даною проблемою ", - сказав він.

Як відомо, у Мексиці від "свинячого грипу" вже померло понад 100 осіб. З підозрою на це захворювання госпіталізовано понад тисячу осіб.

Випадки "свинячого грипу", крім Мексики, виявлені в США, Канаді, є підозри на випадки захворювання в Новій Зеландії, Європі. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я заявляють, що "свинячий грип" може набути характеру пандемії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News