Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зібрався виділити 50 мільйонів на "свинячий грип"

Понеділок, 27 квітня 2009, 16:33

Президент Віктор Ющенко вважає за доцільне виділити з резервного фонду держбюджету кошти для модернізації лабораторії з ідентифікації свинячого грипу.

"Я звернуся сьогодні до вечора про виділення 50 млн. грн. для придбання препаратів і для створення відповідної лабораторії", - сказав президент у ході зустрічі з міністром охорони здоров'я Василем Князевичем у понеділок в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу Князевич поінформував президента про те, що під керівництвом головного санітарного лікаря створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Національної академії медичних наук.

За його словами, Міністерство підтримує контакти із Всесвітньою організацією охорони здоров'я щодо обміну інформацією про захворювання та планує активізувати контакти з Європейським Союзом.

Представники країн ЄС з питань охорони здоров'я у понеділок мали засідання, присвячене темі поширення свинячого грипу та координації зусиль по боротьбі із захворюванням.

Міністр повідомив, що до профілактичних заходів залучено представників прикордонної та митної служб у аеропортах та портах, куди можуть прибути громадяни, які перебували в зоні поширення захворювання.

Кязевич роз'яснив особливості цього захворювання, його поширення та можливості лікування, повідомляє прес-служба президента.

Під час зустрічі було обговорено необхідність посилення контролю імпорту м'яса до України.

Як відомо, Україна заборонила ввезення свинини з чотирьох країн світу на свою територію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування