Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко подякувала американцю за допомогу з МВФ

Понеділок, 27 квітня 2009, 17:21

Прем‘єр-міністр Юлія Тимошенко подякувала заступнику Державного секретаря США Джеймсу Стайнбергу за сприяння у налагодженні співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Про це вона заявила на зустрічі в Києві.

"Для України, в цей важкий кризовий час, це головний стратегічний напрямок", - зазначила Тимошенко.

Прем‘єр-міністр підкреслила, що продовження співпраці з МВФ налагоджувалася важко через політичну кризу, яка сьогодні розриває країну.

"Налагоджувати стосунки було важко, коли з усіх сторін "допомагали", але уряд зробив майже неможливе, щоб така співпраця продовжувала, бо співпраця з МВФ і є для України справжньою антикризовою програмою", - заявила вона.

Окрім того, Тимошенко зазначила, що сьогодні уряд має політичну волю здійснювати структурні, довгострокові та важкі реформи, які передбачені спільною програмою співпраці України з МВФ.

Під час переговорів заступник Державного секретаря США заявив, що "уряд України розуміє виклики світової фінансової кризи і знає як її долати".

"На прикладі дій вашого Уряду ми побачили, що у вас є розуміння того, наскільки непростими є існуючі виклики і готовність до вирішення існуючих питань", - заявив заступник Державного секретаря США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування