Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко бачить себе президентом і прем’єром одночасно?

Понеділок, 27 квітня 2009, 18:41

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко виступає за посилення повноважень президента.

Про це йшлося на круглому столі, на якому обговорювався його проект нової Конституції з фахівцями з Асоціації правників України, повідомляє прес-служба Гриценка.

Депутат вважає, що зміна президента або парламенту без реформування системи державної влади не виведе країну з занепаду.

"Вертикаль державної влади зруйнована. Рішення не приймаються, а якщо й приймаються – то не виконуються. Степан Гавриш якось приводив цифри: близько 60 % рішень чинного президента не виконується", - заявив Гриценко.

Політик також зазначив, що "попри відоме ставлення фахівців і громадян до чинного президента, він впевнений – Україні потрібна сильна президентська влада".

Проект нової Конституції "передбачає саме таку владу – сильного президента, який, отримавши мандат довіри на виборах, вже на другий день свого перебування на посаді формує уряд, очолює його та починає виконувати свою виборчу програму", наголошує прес-служба.

"Пропозиція посилення президентської влади викликала дискусію серед правників. Суть її полягала в тому, що сильний президент може перетворитися на диктатора", - йдеться в повідомленні.

Гриценко заявив, що його Конституція містить відповідні запобіжники такому ходу подій.

Зокрема, спрощення процедури імпічменту, можливість оголосити референдум про недовіру президенту, скорочення строку президентських повноважень до 4 років тощо.

Депутат зазначив, що він проти так званої "канцлерської" моделі, яку пропонує БЮТ.

Він також категорично проти "проведення парламентських виборів у два тури, оскільки партія, що в першому турі отримає якихось 17 % голосів виборців, у другому матиме більше 200 мандатів", сказано в повідомленні.

Також Гриценко розкритикував ідею введення імперативного мандату.

"Це абсолютно недемократична процедура, і якщо її ввести – в парламент можна взагалі не ходити. Бо всі рішення прийматимуть лідери фракцій, а депутати перетворяться на слухняних кнопкодавів", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування