Тимошенко через "свинячий грип" перевірятиме все і вся

Понеділок, 27 квітня 2009, 19:14

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко доручила вжити невідкладних заходів щодо запобігання проникнення вірусу свинячого грипу на територію країни.

Про це вона заявила у понеділок на спеціальній нараді, повідомляє прес-служба уряду.

Зокрема, урядом створено спеціальну комісію із запобігання розповсюдження хвороби на території України, головою якої призначено головного санітарного лікаря Олександра Біловола.

Тимошенко доручила Мінагрополітики припинити надходження свинини з країн, де вже зафіксовані випадки свинячого грипу.

Глава уряду також розпорядилася з’ясувати, які товарні групи свинини перетинали кордон України за останні 3 місяці та у яких торгівельних мережах вони розповсюджувалися.

Прем’єр-міністр зазначила, що необхідно встановити спеціальний контроль на митниці для виявлення дрібних партій м’яса в багажі громадян, які перетинають кордон України.

"Я прошу перекрити всі ці можливості, щоб на сьогоднішній день жодна партія м’яса, яка не заходить в Україну, не залишилася без контролю", - наголосила Тимошенко.

Вона також доручила прикордонній службі разом з МЗС відпрацювали порядок перетину українського кордону громадянами з країн, де зафіксовано спалахи епідемії.

Також прем’єр закликала українських громадян утриматися від поїздок до країн, де зафіксовано спалахи свинячого грипу, та доручила МОЗ перевірити стан здоров'я українців, які за останні 3 місяці побували у цих країнах.

Тимошенко зазначила, що МОЗ має вивчити наявність ліків, які можуть попереджати та лікувати це захворювання, залучивши до цього процесу провідних науковців країни.

Крім того, за словами прем'єра, у вівторок на позачерговому засіданні уряду буде розглянуто питання щодо запобігання проникнення вірусу на територію України, зокрема, затверджено необхідний план заходів: "У понеділок я затверджую особисто, щоб не втрачати жодного дня, а у вівторок ми затвердимо урядом".

Прем’єр також доручила підготувати проект постанови щодо виділення з резервного фонду держбюджету коштів, які будуть спрямовані на запобігання проникнення вірусу.

Тимошенко також наголосила, що на сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку захворювання на свинячий грип: "Сьогодні немає ризиків, немає ніяких надзвичайних сигналів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування