Литвин не хоче освячувати шлюб БЮТ та ПР

Понеділок, 27 квітня 2009, 21:39

Спікер парламенту Володимир Литвин не бачить себе у коаліції разом із БЮТ та Партією регіонів.

Про це він сказав в інтерв’ю 5 каналу.

"Я думаю, що ніхто не буде потрібен, якщо гіпотетично говорити про такий сценарій (створення коаліції регіоналів і БЮТ). Своєю присутністю освячувати те, що ти не поділяєш – це аморально", - заявив спікер.

Відповідаючи на питання, чи можлива ситуація, коли Литвин буде спікером, Тимошенко - прем’єром, а Янукович президентом, обраним у парламенті, він зазначив, що таке можливо, тільки "без спікера Литвина".

"Я переконаний, що треба припинити лякати один одного з приводу можливих змін у форматі влади. Якщо це відбудеться – тоді потрібно буде давати оцінки. Все інше – це намагання переключити увагу людей. Людей набагато більше непокоїть як вижити за нинішніх умов", - переконаний він.

"Українські політики із заповзяттям, яке гідне кращого застосування, намагається ділити повноваження через різного роду домовленості, які радше нагадують змови, аніж говорити про насущне. Про хліб. Нам весь час пропонують видовища", - сказав Литвин.

На його переконання, "не треба абсолютизувати проблему коаліції".

"Для мене не існує планів щодо кроків на випередження, щодо кроків на те, щоб сподобатися. Я чесно роблю свою роботу, розуміючи, що я в політичному плані втрачаю. Але я переконаний, що цю дорогу треба пройти, і я її пройду. Мені нічого сіпатися, смикатися, переживати", - додав спікер.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування