Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк поїхав на оглядини до Німеччини

Вівторок, 28 квітня 2009, 08:33

Депутат Арсеній Яценюк переконаний, що проблема військових навчань Північноатлантичного альянсу в Грузії – це проблема, в першу чергу, відносин Росії та НАТО.

Про це він заявив журналістам у Берліні, коментуючи позицію міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з приводу майбутніх військових навчань НАТО в Грузії, передає "Німецька хвиля".

Раніше Москва попередила, що країни, які братимуть участь у маневрах, у тому числі і Україна, посилюють напруженість у регіоні.

Яценюк вважає, що альянс вже давно перестав бути військовим союзом, а перетворився на політичний блок. Співпраця України з НАТО стає питанням геополітичного впливу в світі, і тому це так хвилює східного сусіда України.

Росія займала, займає і буде займати однакову критичну позицію по відношенню до будь-якої країни НАТО, яка бере участь в операціях альянсу, зауважив політик.

"Я би дивився ширше на цю проблему. Це відносини Росія - НАТО. Тут Україна далеко не на перших шпальтах", - сказав Яценюк.

Як відомо, у програмі візиту Яценюка до німецької столиці декілька зустрічей в МЗС країни, переговори з лідерами партійних фракцій Бундестагу.

У Берліні він збирається говорити не лише на теми політичної та економічної кризи, він торкнеться і тем європейської та північноатлантичної інтеграції України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування