Ющенко на злітній смузі дав доручення Медведьку

Вівторок, 28 квітня 2009, 10:37

Президент Віктор Ющенко доручив генпрокурору Олександру Медведьку протягом 20-30 днів представити громадськості звіт про роботу щодо використання бюджетних коштів при ліквідації наслідків повені у липні 2008 року на території західних областей України.

Про це він сказав під час зустрічі з Медведьком, яка відбулася у вівторок вранці в аеропорту "Бориспіль" перед початком офіційного візиту Ющенка до Угорщини, повідомляє прес-служба президента.

Президент і генпрокурор обговорили стан здійснення прокурорського нагляду за використанням бюджетних коштів при ліквідації наслідків тієї повені.

Крім того, Ющенко перевірив стан виконання доручення, пов'язаного з додержанням чинного законодавства при забезпеченні житлових прав мешканців гуртожитків.

Наприкінці минулого року до президента надійшло близько 100 звернень мешканців гуртожитків (м. Київ, Херсонська, Миколаївська, Одеська області) про порушення їхніх прав на житло (незаконна приватизація, закриття та перепрофілювання гуртожитків, встановлення необґрунтовано завищених тарифів на проживання у них тощо), що викликало його стурбованість цим питанням.

Окрім того, Ющенко та Медведько обговорили стан додержання прав і свобод громадян в установах Державного департаменту виконання покарань України.

Президент висловив стурбованість оцінками міжнародних правозахисних інституцій щодо дотримання прав засуджених в Україні, а також зверненнями громадян до українських та міжнародних правозахисних організацій за фактами побиття та інших порушень прав засуджених.

Ющенко навів конкретні приклади пенітенціарних закладів, де сталися порушення, та доручив протягом 20 днів провести відповідні перевірки роботи працівників цих установ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News