Рада показала красиву статистику про те, як вона напружено працювала

Вівторок, 28 квітня 2009, 11:13

До Верховної Ради за січень-березень 2009 року надійшло понад 24 тисяч пропозицій, заяв і скарг громадян.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби парламенту.

Як зазначають у відділі звернень громадян апарату Верховної Ради, це майже на 3 тис. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Увага дописувачів зосереджувалася головним чином на проблемах забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку (34% парламентської пошти), питаннях соціального захисту населення (14%), фінансової, податкової та митної політики (9,1%), житлової політики (7,5%), діяльності Верховної Ради, президента та Кабінету Міністрів (5,5%).

Вчетверо зросла частка звернень громадян, у яких порушуються питання фінансової і банківської діяльності, будівництва і житлово-комунального господарства - втричі, податкової та митної політики - вдвічі, аграрної політики та земельних відносин - теж удвічі.

Щодо питань економічної політики, то аналіз засвідчив відчутне зменшення кількості звернень з цієї тематики - майже вшестеро у порівнянні з минулим роком.

У прес-службі також зазначають, що комітети Верховної Ради упродовж січня – березня 2009 року розглянули понад 5 тис. звернень громадян, депутатські фракції близько 2 тис.

До керівництва парламенту звернулося 726 громадян, з них 599 – до спікера Володимира Литвина.

"Пропозиції, заяви і скарги громадян розглядалися згідно з чинним законодавством і надсилалися для вирішення порушених у них питань до відповідних органів державної влади, місцевого самоврядування, прокуратури, суду та систематично аналізувалися. Звернення, що містять пропозиції щодо вдосконалення законодавства, вивчалися в комітетах Верховної Ради", - сказано у повідомленні.

Відповідно до інформації, наданої секретаріатами депутатських фракцій, з початку поточного року до депутатів, їх помічників-консультантів звернулися 85,3 тис. виборців.

Розглянуто більше 42 тис. письмових звернень, проведено понад 9 тис. особистих прийомів та майже 24 тис. зустрічей з виборцями.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...