Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько обіцяє поставити крапку в смерті школяра після щеплення

Вівторок, 28 квітня 2009, 12:31

Генпрокурор Олександр Медведько обіцяє, що до кінця травня буде закінчене розслідування кримінальної справи за фактом смерті неповнолітнього Антона Тищенка з Краматорська після вакцинації від кору і краснухи.

Про це Медведько сказав у ході зустрічі з президентом Віктором Ющенком у вівторок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"До 29 травня ми закінчимо слідство, і в цій справі буде поставлена крапка", - сказав Медведько.

У ході зустрічі Ющенко висловив стурбованість ситуацією, що склалася з вакцинацією населення в Україні.

Він нагадав, що в понеділок зустрічався з міністром охорони здоров'я Василем Князевичем і міністр також висловив стурбованість з даного приводу.

На думку президента, відсутність загальної вакцинації українського населення являє собою певну національну погрозу. Він відзначив, що в даному питанні необхідно змінити ситуацію.

Як відомо, у травні 2008 року в Краматорську Донецької області після щеплення (у рамках кампанії щеплення проти кору і краснухи) помер учень 11 класу.

Медики заявляли, що загибель школяра не пов'язана з якістю вакцини. Після щеплення десятки людей у Донецькій області були госпіталізовані.

Пізніше з'явилися дані про подібні випадки в інших областях. 19 травня Міністерство охорони здоров'я призупинило проведення масової вакцинації проти кору і краснухи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування