Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасневський побачив, що українські депутати - найбагатші в світі

Вівторок, 28 квітня 2009, 14:54

Україна більше за інші країни постраждала від світової економічної кризи, вважає колишній президент Польщі Олександр Квасневський.

Про це він написав у своїй статті для Süddeutsche Zeitung, повідомляє Инопресса.ру.

На думку Квасненвского, це можна пояснити тільки тим, що українська криза "не тільки економічна, але ще й конституційна".

"Після "помаранчевої революції" 2005 року Україна зробила різкий крок вперед. На відміну від багатьох інших колишніх радянських республік тут на практиці реалізовані права і свободи громадян. Однак при всьому цьому правова система в державі слабка, а корупція залишається серйозною проблемою", - йдеться в статті.

Квасневський відзначає, що в України дуже високий економічний потенціал.

"І, ймовірно, найбагатший у світі парламент - якщо виходити з середніх статків його депутатів", - додав він.

На думку екс-президента Польщі, політичне протистояння в Україні "перевищує всі можливі норми, і причини його не тільки ідеологічні, а й особистісні".

"Крім того, проблеми загострюються через суперечливість Конституції. Ефективність держави мала, що ще більше погіршує економічну ситуацію. Без конституційної реформи реформа економічна стає важкою, якщо не неможливою", - підкреслює Квасневський.

Головною проблемою, на його думку, залишається питання розподілу ролей між президентом, прем'єром, Кабінетом міністрів і парламентом.

Квасневський вважає, що при розробці нової Конституції велику роль будуть відігравати три фактори.

"Для початку необхідно уникнути політизації процесу та будь-якої спроби підлаштувати Конституцію під інтереси будь-якого політичного лідера. По-друге, до справи потрібно долучити громадян - щоб Конституція відображала волю народу. І, по-третє, необхідно врахувати власний, а також світовий досвід, щоб уникнути відомих помилок і скористатися випробуваними досягненнями", - пише він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування