Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича думають, що від нової ідеї Тимошенко буде тільки корупція

Вівторок, 28 квітня 2009, 15:32

У Партії регіонів вважають, що пропозиція прем'єра Тимошенко про націоналізацію облгазів тільки відлякає інвесторів, але не буде ефективною для економіки.

Таку думку висловила депутат, міністр економіки опозиційного уряду Ірина Акімова

"Заява Тимошенко про націоналізацію облгазів – це продовження її політики ручного управління економікою, відсутності зусиль уряду по поліпшенню бізнес-клімату і забезпеченню гарантій прав власності", - вважає вона.

За її словами, політика націоналізації ніколи не давала однозначних позитивних результатів.

"Вона має сенс, лише якщо ми абсолютно упевнені в тім, що держава як власник може бути ефективнішою, ніж приватний власник. Однак міжнародний досвід і практика інших країн показують, що держава, як правило, є гіршим власником, ніж приватний", - відзначила Акімова.

На думку депутата, повернення об'єктів державі завжди супроводжується ризиками корупції.

"Варто також врахувати, що націоналізація передбачає використання додаткових бюджетних ресурсів. А звідки вони візьмуться в державному бюджеті України на 2009 рік, де навіть за офіційними даними дефіцит перевищує 4%, а за експертними даними (зокрема, озвученими колишнім міністром фінансів Пинзеником) уже досягає 10%?", - заявила Акімова.

"Тобто, націоналізація – це ручне управління, це адміністрування, це шлях у нікуди, особливо в умовах, коли державі ніхто не довіряє. Націоналізацією уряд Тимошенко намагається підмінити створення ефективної антикризової програми, а також формування реалістичного, заснованого на об'єктивному макропрогнозі, бюджету", - відзначила вона.

Крім того, на думку Акімової, "націоналізація – це новий крок, що відштовхне і потенційного вітчизняного, і закордонного інвестора".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування