Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Дніпро сповзають цвинтарі, де могли ховати хворих на чуму та холеру

Вівторок, 28 квітня 2009, 16:22

Заяву про можливе зараження води в Кременчуцькому водоймищі сибірською виразкою, холерою або чумою, зробив у вівторок головний санітарний лікар Кременчука, депутат Полтавської облради Віктор Акімов.

У своєму виступі на сесії облради він різко розкритикував роботу чиновників Полтавської облдержадміністрації зі зміцнення берегів Кременчуцького водоймища, повідомляє Обком.

Через це, за його словами, вода там щорічно підмиває до десяти метрів берегової лінії, через що в Дніпро сповзають старі цвинтарі.

Акімов нагадав, що ще 2008 року він показував депутатам, як з підмитого водою берега звисають труни поховань ще з 20-х років минулого сторіччя.

Санітарний лікар не виключає, що на змитих у водоймище цвинтарях ховали померлих від чуми, холери або сибірської виразки, і спори цих страшних хвороб можуть опинитися у воді, яку п'ють жителі Кременчука і Комсомольска.

Акімов також нагадав, що свого часу жителів сіл, розташованих на місці нинішнього штучного водоймища, переселили на височину.

Але сьогодні вода, підмивши береги, уже підібралася і туди. До житлових будинків залишилося не більше п'ятдесяти метрів від води. Ще років п'ять, і слідом за цвинтарями у водоймище почнуть сповзати будинки жителів Кременчука, прогнозує депутат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...