Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Багатостраждальна облрада просить Ющенка визнати дивізію "Галичина"

Вівторок, 28 квітня 2009, 19:23

У вівторок Тернопільська обласна рада ухвалила звернення до президента Віктора Ющенка щодо визнання учасників української дивізії "Галичина" борцями за волю України.

Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода", з ініціативи якого облрада прийняла відповідне рішення.

"Формальне існування дивізії "Галичина" у складі німецьких військ аж ніяк не применшує її значення для України та бажання продовжити боротьбу за створення суверенної і незалежної Української держави у нових умовах", - йдеться у повідомленні.

"На жаль, сьогодні на догоду антиукраїнським силам в Україні та за її межами, правда про українську дивізію та мету її створення замовчується та перекручується", - наголошують у "Свободі".

"Головною ідеєю, що вела українських юнаків у дивізію, була боротьба з комуністичним імперіалізмом в Україні, бажання мати власну армію та зі зброєю боротися за українську державу", - наголошується у повідомленні.

"Тому, виходячи з тези, що українську історію слід розглядати під кутом зору українських інтересів, звертаємось до вас, пане президенте, з вимогою ініціювати об'єктивне вивчення та висвітлення подій 2-ї світової війни, зокрема, пов'язаних із діяльністю Української Дивізії "Галичина", А також на державному рівні визнати учасників 1-ї УД УНА борцями за волю України", - йдеться у заяві.

Як відомо, раніше ВО "Свобода" отримала перемогу на виборах до Тернопільської облради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...