"Наша Україна" не вірить, що Тимошенко залишить їх за бортом

Вівторок, 28 квітня 2009, 23:19

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко назвав чутками інформацію про переговори між БЮТ та Партією регіонів про створення коаліції.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Я завжди звик користуватися фактами, а не чутками. Ми проводимо засідання ради коаліції, ми проводимо постійні консультації і питання про те, що зникає одна коаліція і виникає інша, не має, воно не стоїть", - зазначив Мартиненко.

"Зокрема, коли таки чутки з'явилися, ми провели консультації між керівниками фракцій стосовно цього питання на минулому тижні, щоб один одного переконати, що це тільки чутки", - повідомив він.

Відповідаючи на питання, чи буде НУ-НС брати участь у можливій коаліції разом з БЮТ та регіоналами, Мартиненко сказав: "Якщо буде якийсь прецедент, я в першу чергу винесу питання на обговорення фракції. Всі серйозні рішення приймаються тільки на фракції".

"Але я поки що не бачу підстав виносити подібні речі навіть на обговорення", - наголосив він.

Коментуючи питання, про можливе створення "прихованої" коаліції, коли дві найбільші фракції будуть приймати рішення, в тому числі конституційні документи, без офіційного оформлення коаліції, Мартиненко зазначив: "Це не можливо".

"Невже ви думаєте, що підпільно одна з фракцій, яка входить до коаліції, де-факто буде діяти з іншою фракцією, яка не є в коаліції, і ми будемо дивитися як спостерігачі? Звичайно це зразу стане предметом обговорення і на фракції, і на раді коаліції", - сказав він.

Крім того, Мартиненко заявив що не бачить можливості внести зміни до Конституції до проведення чергових президентських виборів.

"Теоретично – можливо, практично – я такої можливості майже не бачу", - сказав він.

Мартиненко нагадав, що зміни до Конституції приймаються щонайменше на двох сесіях.

"У нас є багато документів і ми повинні розпочати процедуру...Я думаю, що це питання стане на порядок денний на найближчих сесійних засіданнях", - наголосив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування