Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк згадав, як МВФ пив з нього кров

Середа, 29 квітня 2009, 10:49

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк здивований рішенням місії МВФ в Україні про звернення до керівництва Фонду щодо надання Україні наступного траншу кредиту.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC, зазначивши, що відповідна реакція місії практично означає, що рада директорів проголосує за надання Україні другого траншу".

"Я був позитивно здивований їхнім (МВФ) рішенням. Коли я працював у Нацбанку, то вони пили з мене кров", - сказав Яценюк.

"Ми мали програму, за якою кожне рішення, кожний транш вибивався після двох-трьох голосувань у парламенті. Тобто для них існував лише закон. Вони не довіряли ні постановам Нацбанку, ні уряду", - додав він.

На думку Яценюка, те, що нині почалося відновлення переговорного процесу щодо надання Україні другого траншу – "це, по-перше, свідчення гнучкішого режиму роботи МВФ, по-друге, вони відчули відповідальність у тому, що, зробивши перший крок, і, не зробивши другого, МВФ ризикує, що на них повісять усіх собак".

"По-третє, я не розумію, чому МВФ пішов на те, щоб фінансувати дефіцит бюджету? Адже, 1,4 млрд. іде на фінансування реформ. Я можу пояснити, які це реформи. Нині не вистачає зарплат і пенсій – це називається фінансування реформ. Тобто гроші використаються на затикання дір", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування