Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" думають, що рейтинг Януковича - не для виборів у Раді

Середа, 29 квітня 2009, 11:24

У Партії регіонів вважають "логічним" всенародне обрання президента і необхідним - прибрати двовладдя у виконавчій вертикалі влади.

"Якщо суб'єктивно, то в даний момент для нашої політичної сили логічна система прямих виборів, оскільки наш кандидат (у президенти Віктор Янукович) має найвищий рейтинг", - сказав "регіонал" Борис Колесніков в інтерв'ю газеті "Дело".

"Але питання потрібно розглядати в комплексі", - підкреслив він, навівши приклад Німеччини, "де живуть у сто разів краще за українців, а президента обирають в парламенті".

Колесніков також вважає, що потрібно "прибрати двовладдя у виконавчій вертикалі".

"Необхідно наділити місцеве самоврядування максимумом ресурсів і повноважень, а центр повинен займатися безпекою, охороною правопорядку, представництвом України у світі та національними інфраструктурними проектами. Тоді і крісло прем'єра буде легшим, і охочих буде менше. Головне - збільшити повноваження регіонів", - сказав він.

"Вони не повинні перетинатися. Потрібно ставити питання не про систему виборів, а про вдосконалення економіки", - підкреслив Колесніков.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування