Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міста звинуватили Тимошенко в своїх боргах за газ

Середа, 29 квітня 2009, 12:40

Асоціація міст просить прем’єра Юлію Тимошенко переглянути постанову Кабінету Міністрів про "Деякі питання фінансування розрахунків за природний газ суб’єктів господарювання, що виробляють теплову енергію, яка споживається населенням".

Про це йдеться в листі організації, переданій Українській правді.

В ньому наголошується, що переважна більшість членів Асоціації міст України та громад негативно сприйняла постанову Кабінету Міністрів.

"Асоціація оцінює зазначену постанову як спробу замасковано здійснити тиск на органи місцевого самоврядування з метою погашення заборгованості, яка утворилася станом на 1 квітня 2009 року з різниці в тарифах на теплову енергію, що виробляється підприємствами житлово-комунального господарства, через здійснення ними запозичень, що можуть бути оформлені простими векселями", - наголошується в листі.

В Асоціації нагадують, що заборгованість, що утворилася з 1 січня по 1 квітня 2009 року з різниці в тарифах на теплову енергію виникла з вини уряду, оскільки практично всі міські ради ввійшли в опалювальний сезон 2008-2009 року з економічно обґрунтованими тарифами, що виключало збитковість підприємств житлово-комунального господарства, а в місцеві бюджети на 2009 рік були закладені кошти на оплату енергоносіїв згідно з цінами, встановленими до 1 січня 2009 року.

"Підвищення ціни за газ "заднім числом" – в кінці січня 2009 року починаючи з першого січня 2009 року автоматично перевело всі підприємства, що виробляють теплову енергію в категорію збиткових, і вина за це повністю лягає на уряд, - наголошують в Асоціації.

"Відповідно, обов’язок надання фінансової допомоги підприємствам, що виробляють теплову енергію, також повністю покладається на уряд і було б логічно, що саме він здійснював для цієї мети запозичення у порядку, передбаченому постановою", - йдеться в листі.

В асоціації переконані, що прийняття подібних постанов свідчить також про неспроможність керівництва Мінжитлокомунгоспу України здійснювати ефективне управління галуззю, "в більшій мірі воно займається здійсненням спроб перекласти тягар фінансової відповідальності за прорахунки уряду в газовій сфері на плечі місцевих бюджетів, що обезкровлює і без того мізерні фінанси територіальних громад".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...