МЗС просить підтримати скасування плати за шенген

Середа, 29 квітня 2009, 12:51

Міністерство закордонних справ закликало послів-членів ЄС підтримати ініціативу щодо скасування оплати за шенгенські візи для українських громадян.

З відповідною ініціативою виступив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв під час зустрічі з трійкою послів держав-членів ЄС у складі посла головуючої в ЄС Чехії, глави представництва Єврокомісії в Україні та посла Швеції.

Головну увагу було присвячено змістовному наповненню саміту держав-учасниць Східного партнерства, який відбудеться 7 травня у Празі, повідомляє прес-служба МЗС.

Сторони також обговорили сучасний стан візового діалогу Україна-ЄС та перспективи подальшої лібералізації візового режиму.

Посли ЄС привітали позицію президента Віктора Ющенка щодо необхідності збереження безвізового режиму поїздок в Україну для громадян Євросоюзу, оприлюднену ним під час прес-конференції 22 квітня.

Зі свого боку Єлісєєв закликав послів підтримати ініціативу щодо скасування оплати за шенгенські візи для українських громадян.

Відбувся також обмін думками щодо підготовки до відзначення у травні Дня Європи в Україні, в тому числі 16 травня в Києві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування