Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співпраця МВФ із урядом Тимошенко під загрозою?

Середа, 29 квітня 2009, 12:59

Поновлення співпраці України з Міжнародним валютним фондом під загрозою.

Про це пише німецьке Інтернет-видання "Русланд–Актуел", посилаючись на свої джерела в європейському департаменті МВФ, передає Радіо "Свобода".

Німецьке видання стверджує, що на весняній спільній сесії МВФ та Світового банку у Вашингтоні прозвучало занепокоєння економічною політикою Кабінету міністрів України, що може призвести до згортання співпраці МВФ з Києвом.

"У європейському департаменті МВФ вважають впровадження антикризового пакету шляхом прийняття постанов уряду доволі сумнівним з юридичної точки зору", - пише "Русланд–Актуел".

В МВФ також занепокоєні відходом уряду Юлії Тимошенко від ліберального економічного курсу, що підтверджує ініціатива уряду щодо передачі контролю над "Дніпроенерго" Рінату Ахметову всупереч рішенню Верховного Суду України.

У Вашингтоні, зазначає видання, заявили, що приклад з "Дніпроенерго" є сигналом для інших інвесторів про відсутність в Україні гарантій дотримання законності.

Видання також пише про політичний зговір Тимошенко й Ахметова з метою створити у парламенті нову широку коаліцію між БЮТ та Партією регіонів і змінити за допомогою цього конституційний лад в Україні.

Посилаючись на секретаріат директора європейського департаменту МВФ Марека Бєлки, "Русланд–Актуел" інформує, що Фонд "заморожує кредити для України" і подальша співпраця з урядом Тимошенко поставлена під питання.

Інша німецька газета "Гандельсблатт" фактично підтвердила, що політична ситуація в Україні "ускладнює виділення подальших коштів від МВФ".

Ця газета також оприлюднила занепокоєння міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра тим, що "за тиждень перед самітом ЄС в Празі, присвяченому програмі "Східного партнерства", всередині ЄС росте занепокоєння щодо стабільності в Східній Європі".

Штайнмаєр закликав підтримати, насамперед, Україну, бо, як ідеться у спільному листі до країн ЄС самого Штайнмаєра і його польського колеги Радослава Сікорського, економічна та політична нестабільність у Києві "може мати далекосяжні негативні наслідки і для Євросоюзу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...