Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин обіцяє багато бруду і нудоту для народу

Середа, 29 квітня 2009, 14:37

Глава Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує, що передвиборча кампанія з виборів президента матиме брудний характер.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

"Це буде кампанія очорнення. І є загроза того, що в цій кампанії утоплять країну. Політики то випливуть за будь-яких обставин. Вони завжди в надійних човнах. А народ, як завжди, насьорбається. У ході виборів і після них розчарування буде колосальним", - відзначив Литвин.

На думку спікера, президентська кампанія буде "витонченою і брудною".

"У ній будуть брати участь і технічні кандидати для того, щоб за чиїмись розрахунками відбирати голоси конкурентів, а потім, у другому турі, ці голоси нібито передавати лідерам гонки. Але мені здається, що в реальному житті ці розрахунки навряд чи будуть реалізовані", - сказав він.

Литвин також ще раз висловився проти обрання президента в парламенті.

"У нашому законодавстві ви ніде не побачите положення, що наділяло б парламент правом обирати главу держави. Присвоєння депутатським корпусом собі цього права буде узурпацією влади. Якщо люди і з цим упокоряться, то я думаю, що на Україні, як на державі, можна буде поставити великий хрест", - підкреслив спікер.

"Так, люди категорично проти (обрання президента в парламенті), але їх ніхто не запитує. Влада звикла вертіти державним штурвалом як душа забажає. А треба не вертіти, а тримати правильний курс, а то всю країну нудить від цієї політичної хитавиці", - сказав Литвин.

На питання, чи буде він сам брати участь у президентській кампанії як кандидат, Литвин відповів: "На цю тему з вами поговоримо влітку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...