Ющенко очікує додаткових можливостей від нового партнерства з ЄС

Середа, 29 квітня 2009, 14:43

Україна розглядає ініціативу Європейського Союзу "Східне партнерство" як додаткові можливості розширити діалог з ЄС і в жодному разі не сприймає її як альтернативу повноправній інтеграції до Євросоюзу.

Про це заявив президент Віктор Ющенко, відповідаючи на запитання журналістів у Будапешті, повідомляє прес-служба глави держави.

"Приємно відзначити, що ЄС відчуває необхідність окремої формули відносин з країнами Східної Європи, які не є членами Європейського Союзу. Важливо, що цей формат формулюється окремо, що показує значення і особливість цих відносин", - сказав Ющенко.

Він пояснив, що для України ця ідея не є альтернативою угодам про асоціацію з ЄС, про створення зони вільною торгівлі та спрощення візового режиму, робота над якими ведеться і буде завершена найближчим часом.

"Ми вбачаємо в цьому той специфічний шлях, який має повторити країна, що претендує на членство в ЄС, і тому угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі, про безвізовий режим – це контекст наших відносин з Євросоюзом", - сказав Ющенко.

Проте, за словами глави держави, саме у контексті розширення таких відносин Україна позитивно ставиться до ініціативи "Східне партнерство".

"Це дозволить і Білорусі, і Молдові, і Вірменії, і Грузії, і Азербайджану, і Україні мати більш структурний діалог з Європейським Союзом", - переконаний Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News