Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче у Криму "вільну зону", але не для "хламу"

Середа, 29 квітня 2009, 14:44

Спікер Володимир Литвин вважає, що автономний Криму статус повинен бути розширений в плані економічної самостійності та відповідальності.

Про це він сказав, перебуваючи у Криму у середу, 29 квітня, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Водночас Литвин зазначив, що "розмови про можливе скасування статусу автономії - це політичні провокації".

На його думку, потрібно зайняти біль жорстку позицію по відношенню до "навіюваних у суспільстві думок про те, що Крим може стати центром дестабілізації та реалізації чиїхось реваншистських планів".

"Такі навіювання потрібно рішуче відмести. Нічого подібного не буде", - заявив Литвин.

На його думку, у ситуації, "коли різні відомства не можуть між собою навіть знайти спільну точку зору, як забезпечити Крим водою", необхідно навести порядок, в першу чергу, в економічній і соціальній сфері.

"Необхідно припинити політичні розборки, взаємні виключення з партій, зайнятись практичною роботою. Необхідно розкрити потенціал Криму", - сказав спікер.

Для здійснення цього, за словами Литвина, потрібно розробити відповідну програму та забезпечити її виконання.

"Для того, щоб така програма працювала, потрібно спочатку розібратися, що в Криму є, кому воно належить, і чи ці власники ефективні. В першу чергу це стосується земельного питання. І для його розв’язання, перш за все, потрібно створити реєстр", - сказав він.

Литвин також зазначив, що підтримує думку щодо створення у Криму вільної економічної зони, але "не в тому плані, щоб все це звелося до виникнення економічної діри, через яку без сплати податків завозився би непотріб, який не мав би ніякої користі ані для розвитку промислового виробництва, ані для високих технологій".

"Криму потрібна вільна економічна зона з точки зору рекреації, розвитку туристичної сфери - це не викликає сумніву", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування