Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко скаржиться, що Литвин не ходить на допити

Середа, 29 квітня 2009, 14:48

Екс-майор служби Державної безпеки Микола Мельниченко заявляє, що глава парламенту Володимир Литвин відмовляється ходити на допити в Генеральну прокуратуру для дачі свідчень у справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Я хочу офіційно заявити, що глава Верховної Ради Володимир Михайлович Литвин не один раз ігнорував повістки Генеральної прокуратури для дачі свідчень у справі Гонгадзе", - заявив Мельниченко на прес-конференції в середу в Києві.

У той же час екс-генпрокурор Святослав Піскун відзначив, що в "Генеральної прокуратури України немає повноважень для примусового приводу" Литвина в слідчі органи.

Як повідомлялося, Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У грудні 2008 року екс-майор держохорони Мельниченко передав оригінали фрагментів своїх записів, що стосуються обставин убивства журналіста Гонгадзе, на території посольства України в США групі Генеральної прокуратури і європейських експертів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування