Піскун не хоче бути генпрокурором при Ющенку

Середа, 29 квітня 2009, 14:50

Екс-генеральний прокурор Святослав Піскун не має наміру домагатися відновлення в посаді.

"Я при президенті Ющенку працювати не хочу і не буду", - заявив він на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час, коментуючи те, що Окружний адміністративний суд Києва у своєму рішенні відмовив йому у відновленні в посаді, Піскун сказав: "І правильно зробив. Я з цим абсолютно згоден, тому що сьогодні, якби там було написано відновити в посаді, виходить, потрібно піднімати питання відносно Олександра Медведька (чинний генпрокурор) ... я не хочу сьогодні перешкоджати діяльності генпрокурора".

Піскун також заявив, що судовий позов з даного питання був мотивований "лише бажанням торжества і верховенства права".

Раніше прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Окружний адміністративний суд Києва відмовив народному депутатові Святославу Піскуну у відновленні на посаді генерального прокурора.

"Рішенням суду визнано незаконним указ президента від 26 травня 2007 року, яким відмінено указ про відновлення Піскуна на посаді генерального прокурора України від 26 квітня 2007 року", - інформує Генпрокуратура.

Однак, як підкреслює прес-служба, "у позові про відновлення в посаді генерального прокурора йому (Піскунові) відмовлено".

Генпрокуратура пояснює, що "суд у своєму рішенні врахував, що чинний генеральний прокурор Олександр Медведько займає свою посаду на законних підставах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування