Павленко каже, що в готелі все робив за законом

Середа, 29 квітня 2009, 20:56

Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко запевняє, що його дії в готелі "Спорт" були виключно в рамках законодавства, а розповсюджена керівництвом готелю інформація не відповідає дійсності.

Про це Павленко повідомив у середу на прес-конференції в Києві.

Міністр розповів, що державне підприємство "Готель "Спорт" перебуває у сфері управління Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту. За його словами, останнім часом керівництво готелю різними способами намагається вивести підприємство з державної власності.

"У силу ряду дій ми могли втратити цей готель. За оперативною інформацією, дії або бездіяльність посадових осіб готелю були спрямовані не на збереження готелю в державній власності", - сказав він.

"Окремі особи серед співробітників готелю безпосередньо були причетні до неукраїнських комерційних організацій, які намагалися провести відчуження державного майна готелю "Спорт", - зазначив Павленко.

"Міністерство зобов'язано здійснювати контроль...Таким чином, у вівторок відбувалася планова перевірка діяльності готелю", - розповів він про події, що відбулися напередодні.

За словами Павленко, група з міністерства прийшла в готель, але їх не пустили в будинок, "закрили двері", і ні один керівник не вийшов до чиновників.

"У вівторок ввечері ми побачили відповідні матеріали і неправдиву інформацію (поширену керівництвом готелю в ЗМІ)", - зазначив Павленко.

"Я можу розцінювати такі дії державного підприємства "Готель "Спорт", як спробу зірвати перевірку, не надати матеріали. Це підтверджує наші побоювання про наявність зловживань", - підкреслив міністр.

Павленко запевнив, що перевірка в готелі "Спорт" буде тривати й до групи, яка працює з міністерства, будуть залучені правоохоронні органи. Він повідомив, що вже звернувся в Генеральну прокуратуру, МВС і Контрольно-ревізійне управління.

"Впевнений, що результати перевірки дадуть нам можливість чітко з'ясувати всі причини того, що відбувається", - зазначив міністр.

Разом з тим, міністр ухилився від чіткої відповіді на питання про те, що ж конкретно сталося в будинку готелю "Спорт" між ним і керівництвом готелю.

"Я вважаю, що подібні провокації пов'язані не інакше, як з моєю принциповою позицією. Я не хочу коментувати його (комерційного директора готелю) заяви. Все те, що я бачив у ЗМІ, не відповідає дійсності", - сказав міністр.

Павленко зазначив, що у зв'язку з поширенням неправдивої інформації він вже звернувся до міліції, а також має намір звертатися в судові інстанції.

"Без сумніву, я буду захищати усіма доступними законними способами честь і ділову репутацію свою і міністерства", - заявив він.
Павленко висловив переконання в тому, що "правоохоронні органи, які займаються розслідуванням цього інциденту, зроблять правовий висновок".

"Я не зробив жодного вчинку, який би змусив мене подати у відставку. Жодних незаконних дій я не здійснював", - додав він.

Як відомо, раніше Павленко вдарив паперами комерційного директора готелю Спорт Юрія Супрунюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування