У Тимошенко кажуть, що час згаяно: Конституцію поки не мінятимуть

Середа, 29 квітня 2009, 22:02

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що вносити зміни до Конституції до президентських виборів "немає часу".

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"Поспіхом вносити зміни до Конституції, які б вони не були досконалі у будь-якої політичної сили, немає сенсу. Часу вже не залишається. Хотілося б, щоб новий глава держави вже обирався під нові правила гри, під чітке розмежування. Не вдасться, час згаяно", - переконаний він.

"Уже головні гравці пішли на (президентські) перегони. Комусь підігрувати, і хтось потім собі це візьме на щит чи на знамена – цього не буде", - вважає лідер фракції БЮТ.

"226 голосів в залі може набратися, щоб спрямувати (проект змін до Конституції) до КС для висновків, а восени набрати 300 голосів, коли перегони будь йти повним ходом, буде дуже й дуже складно. Тим паче, що суспільство може здивуватися тим речам, які там записані", - сказав Кириленко.

Він вважає, що повернутися до питання зміни до Конституції можна після президентських виборів, якщо у парламенті відбудеться переформатування коаліції.

Крім того, Кириленко наголосив, що чергові президентські вибори мають відбутися 25 жовтня, так як це призначено Верховною Радою.

Коментуючи заяви про те, що згідно з діючою Конституцією вибори мають відбутися 17 січня 2010 року, коли спливає 5 років з дня інаугурації президента Віктора Ющенка, він зазначив: "Інаугурацію можна призначити на 17 січня і рівно 5 років терміну спливе".

"Можна таким чином вийти з колізії", - сказав він.

Водночас Кириленко заявив, що у випадку визнання Конституційним Судом постанови про призначення виборів на 25 жовтня неконституційною, Верховна Рада підкориться такому рішенню і буде переглядати дату голосування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування