Литвин скоріше підпише закон, ветований Ющенком

Четвер, 30 квітня 2009, 09:06

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, швидше за все, підпише закон про внесення змін до законів про Конституційний Суд і Кабінет міністрів, ухвалений парламентом 19 березня і ветований президентом.

Про це сказав газеті "Комерсант-Україна" високопоставлений співробітник секретаріату парламенту на умовах анонімності.

"Якщо виходити з логіки, то Володимир Михайлович (Литвин), швидше за все, його підпише, як було і з ветованим президентом законом про тимчасові слідчі комісії парламенту", - сказав співробітник секретаріату Верховної Ради.

Як відомо, 19 березня цього року депутати ухвалили закон, який вносить зміни до законів про КС і Кабмін. Вони, зокрема, позбавляють президента права повторно оскаржувати в КС рішення уряду, за якими суд відмовив у відкритті провадження, а також права відкликання своїх конституційних подань, і зобов'язують КС завершувати розгляд справи навіть у випадку скасування акту Кабміну, які оскаржуються.

8 квітня президент Віктор Ющенко ветував цей закон, заявивши, що документ не відповідає Конституції. Він підкреслив, що основний закон не визначає, скільки разів він має право припиняти акти Кабміну. Крім того, президент наполягав, що КС має право відмовити у відкритті конституційного провадження за процедурою імпічменту і його не можна зобов'язати зробити це в якісь конкретні строки.

14 квітня парламентарям вдалося подолати президентське вето – за проголосували 386 депутатів усіх фракцій Верховної Ради.

29 квітня заступник голови фракції БЮТ Андрій Портнов закликав спікера виконати вимоги Конституції й підписати згаданий закон, тому що 29 квітня сплив термін, відведений президенту на підписання документа після подолання вето.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування