Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька поки не знайшли порушень у рефінансуванні

Четвер, 30 квітня 2009, 09:47

Генеральна прокуратура проводить перевірки банку "Надра" й інших фінансових установ, у яких було проведене рефінансування, але поки порушень, які призводили б до порушення кримінальних справ, не виявлено.

Про це розповів генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті "Дело".

"Генпрокуратура проводила і проводить перевірки по лінії Нацбанку й інших фінансових установ, де мало місце рефінансування. У тому числі це стосується і банку "Надра", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи перевіряла ГПУ правомірність рефінансування банку "Надра", якому Нацбанк виділив понад 7 мільярдів гривень.

"За їхніми результатами (перевірок), порушень, які спричиняють порушення кримінальних справ, виявлено не було", - повідомив генпрокурор.

На уточнююче запитання, чи означає це, що по інших банках усе проходило теж без порушень, Медведько сказав: "По рефінансуванню ще проводяться перевірки".

"Таку роботу ми робимо постійно. У нас є навіть графа звітності "порушення у фінансово-банковій системі", - зазначив він.

"Приміром, тільки в поточному році в Херсоні направили до суду три кримінальні справи. Встановлено організовану групу, що складається з керівного складу міської філії одного з найбільших комерційних банків України, яка своїми діями завдала шкоди на суму 73 мільйона гривень. У справі проходить 11 осіб", - розповів генпрокурор.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...