ГПУ не допитувала Тимошенко, але готує Ющенку доповідь

Четвер, 30 квітня 2009, 10:15

Генеральна прокуратура закінчила розслідування кримінальної справи у відношенні організованого злочинного угруповання, яке крало грошові кошти дочірньої фірми НАК "Нафтогаз України" – держкомпанії "Укргаз".

Про це розповів генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті "Сегодня", яке опубліковано в четвер, 30 квітня.

"Завданий державі збиток складає 14 млн. грн., ще 4 млн. – відхилення від податків. Обвинувачувані знайомляться з матеріалами справи", - повідомив він.

Медведько розповів про пророблену роботу за дорученнями президента, які той давав Генпрокуратурі, Службі безпеки, Службі зовнішньої розвідки з тим, щоб проаналізувати хід постачань, вивчити законність домовленостей у газовій сфері між Україною і Росією, між прем’єрами Юлією Тимошенко й Володимиром Путіним:

"Такі доручення були. Перше стосувалося можливого розкрадання газу на території України. З залученням інших правоохоронних органів ми провели перевірку і подібні факти не виявили. У рамках другого доручення ми повинні були дати правову оцінку україно-російським переговорам щодо газу і самих домовленостей. Питання складне, підключили фахівців низки наукових установ. Після того, як вони закінчать роботу, матеріали будуть узагальнені і про результати доповімо президенту".

За його словами, це відбудеться, "імовірно, уже цього тижня".

На запитання, чи допитувалися у якійсь зі справ прем'єр Тимошенко, керівники НАК "Нафтогаз України", генпрокурор відповів: "Ні. Ані Юлія Володимирівна, ані інші посадові особи не допитувалися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News