Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У червні ГПУ зможе сказати більше по справі Гонгадзе?

Четвер, 30 квітня 2009, 11:06

Генеральна прокуратура очікує отримати висновок комплексної фоноскопічної експертизи плівок екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе у червні цього року.

Про це розповів генеральний прокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті "Сегодня", яке опубліковано 30 квітня.

"У грудні минулого року Мельниченко видав пристрій, яким вів записи у кабінеті Леоніда Кучми. І зараз у посольстві України в Німеччині Микола був додатково допитаний за участю трьох закордонних експертів, залучених для проведення комплексної фоноскопічної експертизи", - зазначив Медведько.

"У травні вони обіцяють приїхати в Україну для проведення певних слідчих дій. Наприклад, відтворення обставин процесу записів Мельниченка. А в червні обіцяють висновок комплексної фоноскопічної експертизи", - повідомив він.

За словами генпрокурора, за результатами цієї експертизи в сукупності з іншими матеріалами Генпрокуратура буде "приймати процесуальне рішення у справі" про замовників убивства Гонгадзе.

"Випереджаючи ваше запитання, яким воно (рішення) буде, відповім одразу – поки цього не знає ніхто", - зазначив він.

"Звісно, щоб слідство просувалося ефективніше, потрібен Олексій Пукач...", - додав генпрокурор.

На запитання, чи живий Пукач і де він знаходиться, Медведько відповів: "Досвідчений слідчий Олександр Харченко вважає, і я йому довіряю, що Пукач живий. Певний час Пукач знаходився на території Донецької ц Луганської областей. Де він зараз, мені невідомо. Оперативною інформацією не володію".

А на запитання про те, чи має під собою ґрунт версія про те, що організаторами вбивства Гонгадзе були екс-президент Леонід Кучма і його оточення, генпрокурор сказав: "Ще раз кажу – давайте дочекаємося результатів експертизи плівок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування