Вирок Пенчуку може переглянути Верховний Суд?

Четвер, 30 квітня 2009, 11:32

Донецький апеляційний суд не об'єктивно розглянув справу щодо обвинувачення колишнього власника ТЦ "Білий Лебідь" Бориса Пенчука, і це дає підстави для її перегляду у Верховному Суді.

Про це заявив в ефірі телеканалу TBi член фракції "НУ-НС", радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль, коментуючи рішення апеляційного суду, який скоротив з 8 до 6 років вирок Пенчуку.

"Очевидно, що там був конфлікт, у своїй книзі "Донецька мафія" Пенчук пише про суддю Бахтіярову, то не треба було їй доручати цю справу. І це якраз дає підставу для перегляду цієї справи Верховним Судом, бо це було не об'єктивно. Що, не можна було направити справу до Луганського чи Харківського суду?", - запитав Москаль.

"Сьогодні за вбивство з автоматами, з розстрілами, з гранатами, щоб суд дав вісім років, це треба на колінах стояти перед судом", - стверджує радник Луценка. На думку депутата, ця справа "розсиплеться" у Верховному Суді.

Стосовно правдивості звинувачень Юрія Луценка на адресу депутата від Партії регіонів Бориса Колеснікова, якого міністр називав причетним до вимагання акцій ТЦ "Білий лебідь", Москаль зазначив:

"Треба довести цю справу до кінця, сьогодні немає правди до кінця. Давайте знайдемо тих, хто стріляв у Пенчука і хто замовив на нього замах".

Радник Луценка звернув увагу, що проти самого Пенчука було скоєно злочин, і правоохоронці Донецької області не розкрили цю справу, тоді як постраждалий сьогодні знаходиться за ґратами.

У свою чергу генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив, що у Генпрокуратури є у провадженні справа щодо встановлення організаторів фальсифікації справи проти Колеснікова.

"Є у провадженні така кримінальна справа. Вона розслідується. Допитані і Луценко, і Пенчук. Проведені очні ставки", - сказав Медведько, додавши, що Петра Порошенка також допитано в якості свідка.

Як відомо, у 2005 році Пенчук звинуватив Колеснікова у причетності до вимагання акцій ТЦ "Білий лебідь". Тоді ж про погрози Пенчуку публічно заявив Луценко.

Пізніше була порушена кримінальна справа проти Пенчука, яка стосувалася неправдивості його свідчень.

Ворошиловський райсуд засудив Пенчука до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 29 квітня апеляційний суд Донецької області змінив рішення суду першої інстанції і зменшив термін ув'язнення Пенчука до 6 років.

Колишнього власника донецького торгового центру "Білий лебідь" засудили за вимагання та свідомо неправдиве повідомлення про злочин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...