Медведько поки не назбирав компромат на Губського

Четвер, 30 квітня 2009, 11:44

Генпрокурор Олександр Медведько обіцяє підписати подання на притягнення до відповідальності депутата Богдана Губського, якщо буде мати докази його провини.

Про це генпрокурор заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Питання поки залишаються. У кримінальній справі такого собі Капітонова, оголошеного в розшук, далеко не все ясно, хоча затримані четверо його співучасників. Будуть добуті докази причетності до незаконних дій депутата — без зволікання підпишу подання у ВР", - заявив генпрокурор.

Раніше заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявляв в інтерв'ю газеті "Дело", що нардеп від БЮТ Богдан Губский фігурує в справі банди "Капітошки", але не приходить до слідчого.

За словами прокурора, Губський фігурує у двох справах - банди "Капітошка" та екс-голови Держкомзему Воєводіна.

"Воєводін, будучи головою комітету, здійснив, на думку слідчого, 12 злочинів. На сьогоднішній день порушено стільки ж кримінальних справ - за фактами зловживання владою, службової підміни. Він незаконно призначив і звільнив п'ять осіб, давав команди підлеглим підробляти документи. Тобто змушував нижчестоящих співробітників виконувати явно незаконні накази ", - розповів Кузьмін.

"За нашим поданням його відсторонили від посади. Згодом він звільнений з посади голови Державного комітету земельних ресурсів. Воєводін був затриманий, проте пізніше відпущений під особисте поручительство шести народних депутатів від БЮТ. В тому числі і під поручительство Богдана Губського. Розслідування у справі Воєводіна закінчено, він ознайомлений з матеріалами справи, і зараз результати слідчої роботи передані до суду ", - повідомив прокурор.

У той же час справа Воєводіна тісно пов'язана зі справою по банді Олександра Капітонова на прізвисько "Капітошка".

"У рамках цих двох розслідувань відпрацьовується версія про причетність до злочинів народного депутата Богдана Губського. Що стосується Губського, це окрема тема. І сьогодні вона знаходиться в стадії розробки", - заявив Кузьмін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...