У Раді ще раз нагадали, що Ющенко не має права їх чіпати

Четвер, 30 квітня 2009, 11:50

Постійний представник Верховної Ради в Конституційному Суді Анатолій Селіванов вважає, що у зв’язку з сьогоднішнім рішенням КС у президента немає підстав для дострокового припинення повноважень нинішнього складу Верховної Ради.

Про це він заявив у четвер в інтерв’ю журналістам, коментуючи рішення Конституційного Суду за поданням президента щодо повноважень коаліції вносити главі держави кандидатуру прем’єр-міністра, повідомляє УНІАН.

Селіванов зауважив, що КС підтвердив, що новостворена коаліція, або коаліція, яка була створена після обрання ВР України, в перший раз зобов’язана вносити кандидатуру прем’єр-міністра, формувати уряд.

"Тобто це конституційний обов’язок коаліції", - сказав він.

При цьому, за словами Селіванова, якщо впродовж діяльності ВР була створена нова коаліція, то внесення кандидатури прем’єр-міністра Президенту є правом коаліції, а не обов’язком.

"Тобто Конституційний Суд роз’яснив, що внесення кандидатури прем’єр-міністра обумовлене причинами і мотивами, визначеними Конституцією – це відставка уряду, відставка прем’єр-міністра. Але якщо уряд працює, і якщо уряд виконує свої функції і створюється нова коаліція, то це не означає обов’язок коаліції пропонувати і вносити кандидатуру для розгляду Верховною Радою України", - сказав Селіванов.

Відповідаючи на запитання, чи є підстави у президента для дострокового припинення повноважень ВР, Селіванов сказав: "Ні, жодних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради не існує".

Він зауважив, що з рішення КС випливає, що для того, аби ініціювати питання дострокового припинення повноважень, підстави відсутні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування