Москва скаржиться, що Брюссель її грубо провокує

Четвер, 30 квітня 2009, 16:06

МЗС Росії назвав провокацією намір чиновників НАТО вислати двох російських дипломатів із Брюсселя, де вони були акредитовані при постпредстві РФ при Північноатлантичному альянсі.

"Як стало відомо, розпочата груба провокація щодо двох співробітників постійного представництва Росії при НАТО, яких під абсолютно надуманим приводом, без яких-небудь виразних пояснень функціонери служби безпеки альянсу хотіли б випровадити з Брюсселя", - говориться в коментарі департаменту інформації і преси МЗС РФ, розповсюдженому в четвер.

"Ця обурлива акція суперечить всім заявам керівництва НАТО про готовність нормалізувати відносини з Росією", - додали в МЗС РФ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У російському зовнішньополітичному відомстві висловили думку, що за цією провокацією стоять сили, не зацікавлені в нормалізації відносин Росії і НАТО.

"Вони судорожно шукають приводи, щоб на шляху взаємовигідного розвитку російсько-натовського, та й російсько-європейського діалогу знову утворювалися завали. Не гребують при цьому жодними методами", - йдеться в коментарі.

Рішення вислати двох російських дипломатів ухвалили в НАТО в зв'язку зі шпигунським скандалом навколо колишнього високопоставленого чиновника міністерства оборони Естонії Хермана Сімма, пише в четвер британська газета "Файненшл таймс".

У статті відзначається, що один з дипломатів, що видворяються - син постійного представника РФ при ЄС Володимира Чижова. Обидва дипломати "були прикріплені до російської місії при НАТО і, як вважається, були розвідниками, що працювали під прикриттям, повідомили джерела в альянсі".

Видання відзначає, що обидва дипломати не були прямо пов'язані зі справою Сімма, який раніше був засуджений до ув'язнення за те, що передавав Росії різну секретну інформацію, у тому числі і про НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування